Hike voor kinderen zoals Yaa

22-08-2019 | 13:53

Eén miljoen kinderen in Ghana hebben één of beide ouders verloren

Eén miljoen kinderen in Ghana hebben één of beide ouders verloren. Yaa is zo’n meisje. Yaa werd kort na haar geboorte achtergelaten bij een kerk. In eerste instantie werd ze verzorgd vanuit het ziekenhuis. Later kwam ze in een tijdelijke opvang met als doel terugkeer naar haar biologische familie. Omdat van haar moeder nooit meer iets is vernomen (en er ook geen enkel ander familielid is gevonden) is zij opgevangen in een SOS kinderdorp. Hier woont ze nu met haar SOS moeder, -tante, -broers en zussen.  
 
Yaa is een erg nieuwsgierig en vrolijk meisje die de jongste is in haar SOS familie. Haar SOS moeder en tante zijn haar grote voorbeeld. Yaa vindt het heerlijk om te tekenen en te spelen met de andere kinderen in het dorp. Ze praat nog niet zoveel en krijgt wat extra aandacht om te zorgen dat ze zich goed kan blijven ontwikkelen. 

Met het sponsorgeld dat jij ophaalt, lever je direct een bijdrage om kinderen, zoals Yaa, die er helemaal alleen voor staan te laten opgroeien in een veilige en liefdevolle familie met alles wat daarbij hoort. Ook help je families die in moeilijke omstandigheden leven met als doel dat de kinderen bij hun familie kunnen blijven.